Atlas osobliwości kulinarnych. Przewodnik poszukiwacza smaków. Cecily Wong, Dylan Thuras. Z języka angielskiego przełożył Maciej Potulny. Wydawnictwo Sonia Draga 2022
Zdarza się, że zastanawiamy się nad tym, jak przebiega nasze życie i na co najwięcej poświęcamy czasu. Niemalże połowa naszego życia to sen. Niezbędny do prawidłowego funkcjonowania. W drugiej kolejności na pewno nauka i praca, na trzecim, większość z nas, umieściłaby przygotowywanie posiłków i celebrowanie ich spożywania. O tym jest ta książka. O dziwacznych potrawach i napitkach, o historii kulinarnej całego świata, o smakowaniu i świętowaniu, o tradycjach, śmiesznościach i zachwytach, a także o ... obrzydliwościach.
"Niezwykły festiwal różnorodności - prezentacja wielu fascynujących sposobów, które ludzkość wymyśliła po to, żeby się najeść".
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz